INGREDIENTAI: 400 gramų konservuotų avinžirnių
250 gramų grūdėtos varškės
1 vienetas avokadų
1 žiupsnelis aitriųjų paprikų dribsnių (nebūtina)
1 pundelis petražolių
Padažui:
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas citrinų sulčių
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 skiltelė česnako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Nuo avinžirnių nupilti skystį. Avinžirnius suberti į sietelį ir palikti iki kol nuvarvės.
2.
Avokadą perpjauti pusiau, išimti kauliuką, išskobti minkštimą ir supjaustyti nedideliais gabalėliais, petražoles pasmulkinti.
3.
Į dubenį dėti varškę, avokadą, petražoles, avinžirnius, berti aitriųjų paprikų dribsnius.
4.
Padažui į dubenį pilti aliejų, citrinų sultis, maltus juoduosius pipirus, įspausti česnaką (galima ir smulkiai sukapoti), išmaišyti, supilti į dubenį su salotomis, permaišyti ir skanauti.