INGREDIENTAI: 4 vienetai obuolių (didelių, rūgštesnių, žr. patarimus)
500 mililitrų kefyro
450 gramų kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių
3 šaukštai cukraus
2 šaukštai rudojo cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono (apytikriai)
16 gramų vanilinio cukraus
1 žiupsnelis himalajų druskos
pagal poreikį cukraus pudros
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Obuolius nulupti, supjaustyti griežinėliais, išpjauti sėklalizdžius. Pabarstyti ruduoju cukrumi ir cinamonu.
2.
Tešlai į dubenį įmušti kiaušinius, berti druską, cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius, pilti kefyrą ir išplakti virtuvine šluotele. Po truputį dalimis nuolat plakant berti miltus. Stebėti, kad tešla būtų grietinės tirštumo.
3.
Į keptuvę pilti aliejaus tiek, kad pilnai apsemtų dugną. Įkaitinti iki vidutinės kaitros.
4.
Obuolių griežinėlius merkti į tešlą ir dėti į keptuvę. Kepti iš abiejų pusių iki kol lengvai apskrus.
5.
Iškeptus obuolius sudėti ant vienkartinių virtuvinių rankšluosčių. Tuomet perdėti į kitą lėkštę ir pabarstyti cukraus pudra. Labai skanūs tiek šilti, tiek atėvsę.
Patarimai:
•
Jei naudosite saldesnius obuolius, cukrumi barstyti nereikia.