INGREDIENTAI: 300 gramų sūdyta silkė
3 vienetai bulvių (virtų)
300 gramų konservuotų pupelių
300 gramų pievagrybių
3 vienetai kiaušinių (virtų)
3 vienetai raugintų agurkų
0.5 vieneto rausvųjų svogūnų
1 pundelis svogūnų laiškų
1 šlakelis aliejaus
pagal poreikį majonezo
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti.
2.
Pievagrybius supjaustyti, suberti į keptuvę ir apkepti kelias minutes. Tuomet atidėti atvėsti.
3.
Agurkus susmulkinti, silkę, bulves ir kiaušinius supjaustyti nedideliais gabaliukais, svogūną ir svogūno laiškus susmulkinti, suberti į dubenį.
4.
Į dubenį su ingredientais sudėti grybus, pupeles, įdėti majonezo, pagardinti druska ir pipirais, permaišyti.
5.
Specialų žiedą salotų sluoksniavimui (tinka ir nusegamas pyrago formos žiedas apie 18 cm skersmens) apsukti maistine plėvele, kad neprilptų salotos. Padėti ant lėkštės, kurioje norite formuoti salotas ir sudėti paruoštas salotas, švelniai paspaudžiant. Prieš tiekiant žiedą nuimti. Bet jei norisi, galima tiekti ir tiesiog dubenyje.