INGREDIENTAI: 600 gramų varškės
2 stiklinės miltų (su kaupu)
1 stiklinė cukraus
3 vienetai kiaušinių (didelių)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Varškę gerai ištrinti su cukrumi, įmušti kiaušinius ir išmaišyti iki vientisos masės. Suberti druską, po truputį įsijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išmaišyti. Tešla turi būti minkšta, truputį limpanti prie rankų.
2.
Suformuoti graikinio riešuto dydžio spurgas ir virti įkaitintam aliejuje ant silpnos ugnies. Kad formuojant tešla neliptų prie rankų, patepkite rankas aliejumi.
3.
Iškeptas spurgas apibarstyti cukraus pudra.