TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Pomidorų ir ryžių mišrainė žiemai be acto
Pomidorų ir ryžių mišrainė žiemai be acto



INGREDIENTAI:
3 kilogramai pomidorų
1 kilogramas morkų
500 gramų raudonosios paprikos (galima nedėti)
500 gramų svogūnų
300 gramų ryžių
100 mililitrų aliejaus
5 skiltelės česnako (galima nedėti)
5 šaukštai cukraus
3 šaukštai druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Ryžius išverdame, bet taip nepervirdami, kad liktų dar truputį kietoki, nes po to troškinsis drauge su visa mišraine ir baigs išvirti.

2.
Pomidorus nulupkite. Aš lupu taip - pomidorų viršuje įpjaunu kryžiukus ir tada pomidorus užpilu verdančiu vandeniu (jog pomidorus apsemtų). Palaikau porą minučių, o tada karštą vandenį nupilu, pomidorus užpilu šaltu vandeniu ir palieku pomidorus atvėsti. Odelės atsiskiria pačios. Nuluptus pomidorus supjaustykite kubeliais.

3.
Imkite storadugnį puodą, kuriame virsite mišrainę, į jį pilkite pusę viso aliejaus ir pakepinkite kubeliais supjaustytą svogūną, iki bus gražiai auksinės spalvos. Įdėkite kapotą česnaką ir dar minutę pakepinkite. Sudėkite tarkuotas morkas, kubeliais supjaustytą paprikas ir dar keletą minučių pakepinkite iki daržovės truputį suminkštės.

4.
Tada į puodą sudėkite pomidorus, berkite cukrų, druską, supilkite likusį aliejų ir viską užvirkite. Pavirkite ant nedidelės ugnies apie 7-10 minučių ir tada sudėkite ryžius. Pavirkite dar kokias 10 minučių.

5.
Karštą miršainę supilkite į švarius, iškaitintus stiklainius ir užsukite sandariais, karštu vandeniu nuplikytais dangteliais. Stiklainius apverskite dangteliais žemyn ir palikite visiškai atvėsti.


Patarimai:

Laikymas. Šią mišrainę geriausia laikyti vėsiame rūsyje ar sandėliuke. Jei tokio neturite ir norite laikyti spintelėje, virimo pabaigoje visgi įpilkite šiek tiek acto, jog laikoma šilčiau mišrainė nesurūgtų.




admin · 2022-09-25 09:00 · 492 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt