AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Pagrindui:
100 gramų avižinių dribsnių (1 min paruošimo)
100 gramų sausainių (arbatinių)
80 gramų sviesto (lydyto)
3 šaukšteliai rudojo cukraus
Kremui:
500 gramų kreminio sūrio (Philadelphia tipo)
4 vienetai kiaušinių
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto
2 šaukštai vanilės ekstrakto
2 šaukštai krakmolo
pagal poreikį šilauogių (naudojau šaldytas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pagrindui sausainius sumalti arba susmulkinti, suberti į dubenį.
2.
Į dubenį su sausainiais suberti avižinius dribsnius, rudąjį cukrų, supilti sviestą ir gerai išmaišyti.
3.
Į keksiukų kepimo formą sudėti popierines keksiukų formeles, į jas dėti po šaukštą paruoštos masės, prispausti pagrindą.
4.
Kremui į dubenį sudėti kondensuotą pieną, sūrį ir išplakti elektriniu plaktuvu iki vientisos masės, įmušti kiaušinį, išmaišyti plaktuvu, tuomet vėl įmušti kiaušinį, vėl išmaišyti ir taip įmušti visus kiaušinius. Tuomet supilti vanilės ekstraktą, suberti krakmolą ir išmaišyti. Masė turi būti labai puri.
5.
Paruoštą kremą supilti į formeles ant paruošto pagrindo, bet neužpildyti iki viršaus. Sudėti šilauoges.
6.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 minučių (reikėtų stebėti, nes kiekviena orkaitė kepa skirtingai) iki kol gražiai paruduoja. Kepdami pyragaičiai pakyla, o tuomet ištraukti iš orkaitės šiek tiek sukrenta, taip turi būti.
7.
Jei kepate iš vakaro, atvėsusius reikėtų padėti į šaldytuvą, ryte nuimti popierines formeles, galima papuošti plakta grietinėle, avietėmis ir medaus torto papuošimais.