AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 15 kilogramų kiaulienos mentės
300 gramų druskos
120 mililitrų spirito (arba degtinės)
4 pakeliai kiaulių žarnų (po 5 metrus kiekvienas)
3 galvos česnako
3 šaukštai maltų juodųjų pipirų
1.5 šaukšto cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Mėsą sumaliau per stambų sietelį (12 milimetrų kiaurymėmis) ir sumaišiau su smulkintu česnaku, druska, cukrumi, pipirais ir spiritu. Spiritas apsaugo nuo bakterijų. Parą laikiau šaltai, tam tinka šaldytuvas ar vėsi patalpa.
2.
Kitą dieną viską permaišiau ir sudėjau šią masę į žarnas ir suformavau dešras.
3.
Pakabinau dešras vytintis šiltoje, sausoje vietoje (galima kabinti netoli pečiaus, radiatoriaus, viryklės ar kitur, kur būtų šilčiau ir ne drėgna).
4.
Nuotraukoje esančios dešrytės vytinos 3 savaites, bet kitąkart vytinčiau šiek tiek trumpiau. Tiesiog reikia vis paragauti ir žiūrėti, kada skonis jau patinka.
5.
Paruoštas dešras dedu į vakuumo pakuotes ir laikau vėsiai, taip jų užtenka ilgesniam laikui ir dešros neperdžiūva. Arba galima laikyti vėsiai popieriniuose maišeliuose, bet tada dešrytės toliau šiek tiek vytinasi ir sausėja.