INGREDIENTAI: 7/10 kilogramo kiaulienos mentės
5 vienetai bulvių
5 vienetai vyšninių pomidorų
2 vienetai morkų
2 vienetai svogūnų
2 vienetai rozmarinų šakelių
1 šlakelis vandens
pagal skonį česnako
pagal skonį prieskonių mėsai
pagal skonį prieskonių (naudojau paprikos)
pagal poreikį aliejaus
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Mėsą supjaustyti vidutinio dydžio kubeliais, pabarstyti prieskoniais mėsai, pipirais.
2.
Morką supjaustyti griežinėliais, o svogūną - susmulkinti kubeliais, česnaką smulkiai sukapoti.
3.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti, dėti mėsą ir apkepti. Tuomet sudėti svogūną, morkas ir česnaką. Pakepti kelias minutes nuolat pamaišant.
4.
Bulves supjaustyti nedideliais gabaliukais, pabarstyti druska. Pomidorus perpjauti pusiau.
5.
Į kepimo indą sudėti bulves, mėsą su apkeptomis daržovėmis, sudėti pomidorus, pagardinti prieskoniais, druska, įpilti vandens. Uždengti dangtį.
6.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 minučių.