INGREDIENTAI: Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių (L dydžio)
120 gramų cukraus
120 gramų kvietinių miltų (išsijotų)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
300 mililitrų pieno
63 gramai dr. oetker tiramisu kremas (1 pakelio)
Sulaistymui:
70 mililitrų vandens
3 šaukštai amareto (arba brendžio)
2 šaukštai tirpios kavos
Papuošimui:
pagal skonį braškių (arba kitų norimų uogų)
1 šaukštas kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Biskvitui atskiriame baltymus nuo trynių.
2.
Į baltymus beriame druską ir plakame, kol padidėja masė. Tada po truputį suberiame cukrų, vanilinį cukrų, plakame iki standžių putų, kol ištirps cukrus. Po vieną sudedame trynius ir, lėtai maišant, per du kartus suberiame miltus ir maišome, kad neliktų gumulėių.
3.
Tešlą pilame į standartinės orkaitės skardą išklotą kepimo popieriumi, išlyginame.
4.
Kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 8-9 min, kol paviršius taps švelniai auksinės spalvos. Kai biskvitas iškeps, apipjaustome kraštus, apverčiame jį ant švaraus kepimo popieriaus lapo, nuimame popierių, ant kurio kepė ir atsargiai suvyniojame į vyniotinį. Paliekame atvėsti.
5.
Užpilame kavą verdančiu vandeniu, paliekame, kad atvestų. Įmaišome amaretą.
6.
Susiplakame kremą (pagal ant pakuotės esančius duomenis).
7.
Atvėsusį biskvitą atsargiai išvyniojame, sulaistome kava, aptepame kremu (pora šaukštų kremo pasiliekame papuošimui). Susukame į vyniotinį, papuošiame kremu, kakava ir norimomis uogomis. Aš papuošiau braškėmis. Skanaus!