INGREDIENTAI: 500 gramų špinatų
360 gramų vandens (apytikriai, pagal nurodymus ant pakuotės)
120 gramų ryžių
2 vienetai svogūnų
6 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 pundelis krapų (smulkintų)
2 šaukštai raudonojo vyno acto
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Špinatus perpjaukite į kelias dalis, jei špinatai labai maži, užteks perpjauti pusiau.
2.
Svogūnus smulkiai susmulkinti.
3.
Į keptuvę pilti du šaukštus aliejaus, suberti svogūnus ir pakepti kelias minutes iki kol taps skaidrūs. Sudėti špinatus, krapus, berti druską, pipirus ir gerai išmaišyti. Tuomet supilti actą, vandenį, permaišyti ir suberti ryžius, supilti likusį alyvuogių aliejų, sumažinti kaitrą iki silpnesnės ir virti apie 20 minučių vis pamaišant iki kol ryžiai išvirs.
4.
Labai tinka tiekti tiek karštus, tiek atvėsusius.