INGREDIENTAI: 3 vienetai antienos krūtinėlės
27 gramai prieskonių vištienai (naudojome "Santa Maria" meksikietiškus)
1 žiupsnelis akmens druskos (naudojome "Santa Maria")
1 žiupsnelis pipirų (naudojome "Santa Maria" Tellicherry)
Padažui:
1000 mililitrų vištienos sultinio
200 gramų šaldytų vyšnių
100 mililitrų raudono vyno
40 gramų sviesto
30 mililitrų aliejaus
30 gramų cukraus
1 vienetas svogūnų
2 vienetai gvazdikėlių (naudojome "Santa Maria")
1 gramas malto cinamono (naudojome "Santa Maria")
Garnyrui:
400 gramų bulvių (pjaustytų skiltelėmis)
100 gramų moliūgų (pjaustyto kubeliais)
100 gramų paprikos (pjaustytų griežinėliais)
50 gramų briuselio kopūstų
35 gramai persilado prieskonių (naudojome "Santa Maria")
2 gramai kmynų (naudojome "Santa Maria")
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Antienos krūtinėlės filė odeles įpjauname iki mėsos, apibarstome druska ir pipirais.
2.
Krūtinėlę dedame į šaltą keptuvę odele į apačią, kepame ant vidutinės kaitros, kol odelė apskrunda. Apkepame iš abiejų pusių. Išsiskyrusius taukus nupilame į dubenėlį – juos naudosime gamindami padažą ir daržoves.
3.
Antieną dedame į skardą ir pagardiname meksikietiškais vištienos prieskoniais. Kepame iki 190–200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 8–10 minučių. Iškepusią krūtinėlę paliekame šiek tiek pastovėti, kad pjaustant neprarastų sulčių.
4.
Padažui į keptuvę pilame aliejų ir dedame sviestą.
5.
Keptuvei įkaitus, apkepame svogūnėlius. Jiems suminkštėjus, dedame vyšnias ir pilame raudonąjį vyną. Jam išgaravus, pilame vištienos sultinį ir šiek tiek paverdame.
6.
Į padažą beriame druską, pipirus, cukrų, cinamoną, dedame gvazdikėlius. Jį perkošiame, pertriname vyšnias.
7.
Padažą toliau verdame ant žemesnės temperatūros, kol išgaruos skystis, o dėl cukraus padažas pradės tirštėti. Įpilame anties taukus ir nepagailime sviesto.
8.
Garnyrui daržoves apverdame – jos turi likti dar šiek kietos.
9.
Į įkaitintą keptuvę pilame anties taukus, dedame bulves.
10.
Prieskonių grūstuve sutriname prieskonių mišinį Persiladas ir kmynus. Gautu mišiniu paskaniname bulves.
11.
Į keptuvę taip pat sudedame moliūgą, paprikas ir briuselinius kopūstus, apkepame.
12.
Supjaustytus antienos griežinėlius dedame į lėkštę ir apliejame padažu. Šalia patiekiame daržoves. Skanaus!
Daugiau „Santa Maria“ receptų rasite čia.