INGREDIENTAI: 1 vienetas lydekos (išdorotos ir išvalytos)
0.5 vieneto citrinų
2 šaukštai sezamų aliejaus
1 šaukštas pesto padažo
1 šaukštas judros (arba sezamo)
1 saujelė kalendros (smulkiai kapotų)
pagal skonį druskos
Garnyrui:
200 gramų smidrų
1 šaukštas ghee sviesto
1 šaukštas sėklų mišinio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Lydeką pasūdžiau, dėjau ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Vidų ištepiau pesto, pabarsčiau smulkiai kapota kalendra, suvožiau ir palaisčiau aliejumi. Lydekos odą subadiau šakute, kad kepant neplyšinėtų. Ir tik tuomet užbėriau judrą.
2.
Kepiau 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
3.
Garnyrui smidrų sumedėjusias dalis nulaužiau.
4.
Įkaitinau keptuvę, išlydžiau ghee ir sudėjau smidrus. Nemažinant ugnies, kepiau iš abiejų pusių po 5-6 minutes, tuomet juos apibarsčiau sėklų mišiniu, keptuvę uždengiau dangčiu ir išjungiau ugnį.
5.
Iškepusią lydekaitę pjausčiau porcijomis, apliejau citrinos sultimis, o garnyrui lėkštėse sudėjau smidrus ir po nedidelį indelį rabarbarų čatnio.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!