INGREDIENTAI: 1 kilogramas vištienos sparnelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
1 šlakelis aliejaus
Padažui:
100 gramų pomidorų padažo
30 gramų farino cukraus
1 vienetas citrinų
5 šaukštai čili padažo
4 šaukštai sviesto
2 šaukštai vandens
1 šaukštas medaus
1 šaukštas kukurūzų krakmolo
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vištienos sparnelius nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais, pašlakstykite aliejumi ir išmaišykite.
2.
Padažui į prikaistuvį sudėkite sviestą, pomidorų padažą, čili padažą, suberkite farino cukrų, išspauskite citrinos sultis, dėkite medų, išmaišykite ir virkite ant vidutinės ugnies apie 10 minučių. Būtinai paragaukite ir padidinkite produktų kiekius, jei trūksta aštrumo, saldumo ar rūgštelės.
3.
Į puodelį pilkite vandenį, berkite kukurūzų krakmolą ir išmaišykite. Supilkite į prikaistuvį su padažu, pavirkite ir kai tik sutirštės, išjunkite ugnį.
4.
Kepimo formą ištieskite kepimo popieriumi, sudėkite sparnelius ir kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 - 30 minučių, tuomet sparnelius apvoliokite padaže ir dar kepkite apie 10 minučių. Galite daryti ir kitaip - iškeptus sparnelius, apvolioti padaže ir patiekti, nekepant orkaitėje.