TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-27 05:40
Nekeptas karamelinis vaflių pyragas su maskarpone
Karamelinis vaflių pyragas su maskarpone

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
1 pakelis vaflių lakštų (apie 90 g)
390 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
250 gramų maskarponės sūrio
50 gramų riešutų (nebūtina)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Riešutus (naudojau graikinius) virtuvės kombainu arba kavamale sumalti iki trupinių. Jeigu turite daugiau laiko, riešutus galite priešmalant lengvai paskrudinti sausoje keptuvėje arba orkaitėje, tas sustiprina skonį ir aromatą.

2.
Kambario temperatūros karamelizuotą kondensuotą pieną mikseriu išsukti su maskarpone iki vientisos masės. Įmaišyti maltus riešutus.

3.
Imti vieną vaflį, jį dosniai aptepti karameliniu kremu, ant jo dėti kitą vaflį, lengvai spustelti, vėl aptepti kremu ir taip sluoksniuoti, kol baigsis vafliai arba kremas :) Viršutinis sluoksnis turėtų būti vaflių, t.y. ant viršaus kremo netepkite.

4.
Pyragą paslėkite (aš paprastai ant jo viršaus uždedu medinę lentelę, o ant jos puodą ar kokį sunkesnį virtuvinį indą) ir padėkite į šaldytuvą bent 2-3 valandoms (o dar geriau - nakčiai), jog sustingtų ir kremas susigertų į vaflius. Skanaus!




admin · 2022-10-02 15:00 · 266 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt