INGREDIENTAI: 4 vienetai obuolių (didelių)
150 gramų miltų
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis sausų mielių
0.5 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Obuolius 6 minutes pakaitinti mikrobangų krosnelėje, išskobti minkštimą be sėklų ir sutrinti elektriniu trintuvu.
2.
Sudėti mieles, miltus ir aliejų. Viską šaukštu ar mentele išmaišyti ir palikti pasotvėti 15-20 minučių, kad pakiltų. Masė pakils nuo obuolių šilumos, tad laikyti šiltai nebūtina.
3.
Prieš kepant įdėti šiek tiek druskos, lengvai pamaišyti ir leisti pakilti dar 5 minutes.
4.
Kepti ant vidutinės ugnies, vartant, kol apskrus.