TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Baltas padažas kotletams
Baltas padažas kotletams



INGREDIENTAI:
1 stiklinė sultinio (arba vandens, arba pieno)
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas miltų
1 šaukštas grietinės (kupino)
pagal skonį druskos
1 žiupsnelis pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sviestą ištirpinkite nedidelėje keptuvėje arba prikaistuvyje.

2.
Į sviestą sudėkite miltus ir maišant juos pakepinkite ant nedidelės ugnies, kol gražiai pagels ir paskleis malonų kvapą.

3.
Pamažu supilkite sultinį (arba vandenį, arba pieną priklausomai, ką naudojate). Pilkite neskubėdami, vis maišydami, jog nesusidarytų gumuliukų. Pakaitinkite keletą minučių ant nedidelės ugnies, kol padažas sutirštės.

4.
Tada nuimkite nuo ugnies, įmaišykite grietinę ir pagardinkite druska bei pipirais. Po grietinės įdėjimo padažo nebevirinkite, nes grietinę gali sutraukti.

5.
Paruoštą padažą užpilkite ant kotletų, virtinukų, bulvių, švilpikų ar kaip tik mėgstate.


Patarimai:

Jeigu norite raudono padažo, drauge su grietine įdėkite 1-2 šaukštus pomidorų padažo.


Jeigu turite laiko ir norite dar aromatingesnio padažo, prieš dedant miltus svieste pirmiausia apkepinkite smulkiai pjaustytą svogūną ir/ar porą smulkintų česnako skiltelių.


Jeigu po ranka turite šviežių žalumynų, pavyzdžiui, krapų, petražolių, baziliko ar kitų, juos smulkiai sukapokite ir į padažą įdėkite pačioje gaminimo pabaigoje.




admin · 2022-10-04 00:00 · 381 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt