INGREDIENTAI: Tešlai:
200 gramų kvietinių miltų
150 gramų sviesto
2 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus
2 šaukštai medaus
1 šaukštelis sodos
1 šaukštelis malto cinamono
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
2 šaukštai cukraus pudros
pagal skonį citrinos žievelės (tarkuotos)
pagal skonį citrinų sulčių
Glajui:
200 gramų balto šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai puodą sudėkite sviestą ir medų, suberkite cukrų. Kaitinkite ant labai silpnos ugnies, nuolat maišydami, kol sviestas ir medus visiškai ištirps. Nukelkite nuo ugnies, suberkite, sodą, cinamoną ir druską, viską gerai išmaišykite. Atvėsinkite.
2.
Į atvėsusią masę, plakant elektriniu plakikliu, įmuškite kiaušinius, gerai išplakite. Įsijokite miltus, užmaišykite tešlą.
3.
Į kepimo popieriumi išklotą orkaitės skardą (30*40 cm) supilkite paruoštą tešlą. Ją paskirstykite labai plonai.
4.
Kepkite 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 7-10 min, kol gražiai pagels.
5.
Iškepusį lakštą dar karštą susukite į vyniotinį ir palikite valandą atvėsti.
6.
Kremui grietinėlę su cukraus pudra išplakite iki standumo. Įmaišykite citrinos sultis bei žievele. Dėkite į šaldytuvą, kad stingtų.
7.
Atvėsusį lakštą išvyniokite ir aptepkite kremu, vėl atgal susukite. Palikite sustingti.
8.
Paruoškite šokoladinį glajų. Į dubenėlį sulaužykite baltąjį šokoladą ir pašildykite mikrobangų krosnelėje porą minučių, vis išimdami ir pamaišydami kas 30 sekundžių, kol išeis vientisos konsistencijos šokoladinis kremas.
9.
Paruoštą šokoladinį glajų pilkite ant burbulinės folijos uždėkite ant vyniotinio. Palikite šaldytuve, kol glaistas apstings.
10.
Prieš patiekiant, papildomai galite dekoruoti pagal fantaziją.