INGREDIENTAI: 12 vienetų vištienos šlaunelių mėsos (apytikriai 1.5 kg)
pagal skonį prieskonių vištienai
pagal skonį džiovinti pomidorai aliejuje
pagal skonį žaliųjų alyvuogių (be kauliukų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vištienos šlaunelių mėsa šiek tiek pamušti, kad iškepus, būtų minkštesnė.
2.
Kepimo rankovę perkirpau taip, kad būtų vientisas viengubas gabalas (pasiruošiau 2 vnt). Ant kiekvienos paruoštos kepimo rankovės sudėjau po vieną sluoksnį mėsos be jokių tarpelių. Pabarsčiau druska ir mėgstamais prieskoniais.
3.
Pomidorus supjausčiau nedideliais gabalėliais, alyvuoges perpjoviau išilgai.
4.
Ant vieno vyniotinio per vidurį dėjau supjaustytus džiovintus pomidorus, ant kito - žalias alyvuoges. Paruoštus vyniotinius kuo standžiau susukau į vyniotinio formą ir tvirtai surišau. Per naktį palaikiau šaldytuve.
5.
Kepiau iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
6.
Iškepusius vyniotinius šiek tiek prislėgiau, uždėjus pjaustymo lentelė, o ant viršaus sunku vyro plaktuką:)
7.
Jau po kelių valandų skaniai valgėme.