AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 450 gramų raugintų pasukų (naudojau 3.25% arba kefyro)
230 gramų ruginių miltų
230 gramų kvietinių miltų
90 gramų kanapių sėklų (branduolių)
2 saujos moliūgų sėklų (kepintų)
3 šaukšteliai rudojo cukraus (galima keisti medumi arba visai nieko nedėti)
1 šaukštelis himalajų druskos
1 šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį suberiame ruginius miltus, kvietinius miltus, kanapių ir moliūgo sėklas, druską, kepimo miltelius ir rudąjį cukrų.
2.
Į dubenį su biriais produktais supilame kefyrą ir išmaišome maišytuvu.
3.
Supilame duonelės tešlą į kepimo indą, kuriame kepsime duonelę.
4.
Kepame įkaitintoje iki 175 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 minučių, tačiau laikas priklauso nuo orkaitės. Aš kepiau 50 minučių.
5.
Kai duona iškeps, ją atvėsiname ir laikome maišelyje.