TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Maksimas Virgilijus Skomantas Girdvydė Virgis Girvydė Skomantė Skalmantas
Šokoladinis medaus tortas
Šokoladinis medaus tortas

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
Biskvitui:
200 gramų cukraus
200 gramų medaus
200 gramų sviesto (arba kepinių margarinas)
šiek tiek druskos
1 šaukštelis prieskonių (meduolių)
4 vienetai kiaušinių
2 šaukšteliai sodos
2 šaukštai kakavos (šokoladinė )
2 šaukštai grietinės
Kremui:
1 litras grietinės
200 gramų cukraus
šiek tiek vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio citrinos rūgšties
200 pakelių šokolado (juodasis)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į vidutinio dydžio puodą sudėkite cukrų, medų, sviestą, druską, meduolių prieskonius. Kaitinkite ant silpnos ugnies maišydami, kol gausite vientisą masę ir ji užvirs. Pavirinti 5 minutes. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti.

2.
Į atvėsusią masę po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno garai išmaišydami.

3.
Į grietinę dėti sodą (du nubrauktus arbatinius šaukštelius), įpilti 2 šaukštus acto (actas užgesina sodą, todėl nelieka jos skonio). Gerai išmaišyti. Indas turi būti daug didesnis. Dėti į masę ir gerai išmaišyti.

4.
Dėti 2 valgomus šaukštus su kaupu kakavos ir išmaišyti .Miltus išsijokite ir dalimis dėkite į plakinį ir gerai išmaišyti. Turite gauti vientisą grietinės tirštumo masę (miltų gali ir atlikti).

5.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Supilkite paruoštą biskvito tešlą ir kepkite iki 180 ºC temperatūroje. Patikrinkite mediniu pagaliuku - jei jis įsmeigtas ir ištrauktas iš kepinio centro, bus švarus, reiškia, biskvitas iškepė.

6.
Iškepusį biskvitą atvėsinkite. Supjaustykite sluoksniais apie 0,5 cm storio(sluoksnių skaičius priklausys nuo biskvito storio).

7.
Paruoškite torto kremą. Į dubenį sudėkite visus ingridientus išskyrus šokoladą. Plakite elektriniu plaktuvu, kol gausite standžią masę. Šokoladą ištirpdyti karšto vandens vonelėje. Sudėkite į grietine ir gerai išmaišykite.

8.
Kiekvieną biskvitą sulaistykite pasaldintu vandeniu ir pertepkite kremu.

9.
Paruoštą tortą šaldytuve palaikykite bent per naktį, galite ir porą dienų - tuomet kremas dar geriau įsigers į biskvitus.Tortas bus dar skanesnis.Puošti trupiniais




admin · 2022-10-07 15:00 · 261 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt