INGREDIENTAI: 250 gramų sėklų mišinio (Bolivinės balandos )
150 gramų vištienos filė
150 gramų mango vaisiaus (pjaustytas)
1 vienetas avokadų
2 šaukštai petražolių (kapotos)
2 šaukštai svogūnų laiškų (pjaustyti)
1 saujelė pipirnės
Užpilui:
25 mililitrai alyvuogių aliejaus
1 vienetas žaliųjų citrinų
1.5 šaukšto skysto medaus
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bolivinę balandą gerai nuplauti sietelyje, suberti į verdantį vandenį, uždengti puodą ir troškinti ant silpnos ugnies apie 15 minučių. Dar 10 minučių leisti išbrinkti.
2.
Vištienos filė supjaustyti gabaliukais ir išvirti.
3.
Mango vaisiaus dalį supjaustyti kubeliais.
4.
Avokadą nulupti, pusę jo supjaustyti riekutėmis.
5.
Svogūnų laiškus supjaustyti.
6.
Citriną išspausti. Reikia apie 40 ml sulčių.
7.
Medų ištirpinti, jeigu jis nėra skystas.
8.
Virtas bolivinių balandų sėklas, vištieną, mangus, avokadą, petražoles, svogūnų laiškus sumaišyti viename dubenyje.
9.
Nedideliame inde sumaišyti alyvuogių aliejų, žaliųjų citrinų sultis ir ištirpintą medų. Supilti į salotas. Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį. Prieš patiekiant, atvėsinti.