INGREDIENTAI: 5 vienetai kiaušinių
200 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto (minkšto)
200 gramų cukraus
100 gramų lazdyno riešutų (kapotų)
100 gramų džiovintų slyvų
20 gramų apelsino žievelės (tarkuotos)
1 šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Miltus su kepimo milteliais persijojame.
2.
Sviestą išsukame su cukrumi. Po vieną mušame kiaušinius ir išplakame. Suberiame tarkuotą apelsino žievelę, miltus su kepimo milteliais. Gerai išmaišome.
3.
Į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą sudedame tešlą, ant viršaus dedame kapotus riešutus ir džiovintas slyvas.
4.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min, kol pyragas taps šviesiai rudos spalvos. Iškepus, leisti visiškai atvėsti.