TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Leonardas Dobilas Vygintė Silvestras Vygantė
Cinamoninės spurgos
Cinamoninės spurgos

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
2 vienetai kiaušinių
0.5 šaukštelio sodos
100 gramų cukraus
100 gramų grietinės (30% riebumo)
350 gramų miltų
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis cinamono
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
Glajui:
šiek tiek šokolado

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinius išplakame su cukrumi, kol neliks cukraus kruopelių.

2.
Sodą užpilame šlakeliu acto arba citrinų rūgšties, arba kefyro, kad suputotų ir nesijaustų sodos skonio.

3.
Į kiaušinių plakinį supilame grietinę su soda, suberiame miltus, kepimo miltelius, cinamoną, druską ir išminkome tešlą.

4.
Ant miltais pabarstyto stalo iškočiojame 5 mm storio lakštą.

5.
Stikline ar kulinariniu žiedu išspaudžiame norimo dydžio skritulius (recepte rašo 6 cm, bet galima juk ir kitokio dydžio jas daryti), jų viduje dar padarome maždaug 2 cm skersmens skyles.

6.
Tešlos žiedus metame į įkaitusį aliejų ir verdame, kol apskrus - maždaug po 2 minutes iš abiejų pusių. Jei spurgytės mažesnės kepimo laikas gali būti kur kas trumpesnis.

7.
Išgriebiame spurgas ir padedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.

8.
Ištirpiname šokoladą, jei norime spurgas papuošti, ir į jį merkiame vieną spurgų pusę. Galima pabarstyti pabarstukais.




admin · 2022-10-09 15:00 · 273 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt