INGREDIENTAI: 400 gramų varškės (geriau sausesnės, iš maišelių)
2 vienetai kiaušinių
5 šaukštai grikių miltų (arba paprastų miltų)
4 šaukštai cukraus
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
butelis aliejaus (kepimui)
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Varškę sutrinkite, suberkite druską, cukrų, vanilinį cukrų, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įmaišykite į varškės masę.
2.
Inde, kuriame virsite spurgas įkaitinkite aliejų.
3.
Sušlapinkite rankas vandeniu ir formuokite graikiško riešuto dydžio spurgytes. Virkite aliejuje pavartant, kol gražiai apskrus ir pilnai išvirs.
4.
Apiberkite cukraus pudra išvirusias. p.s. niekada nepilu degtinės ir puikiai išverda be jos, riebalų neprisigeria.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!