INGREDIENTAI: 500 gramų varškės (drėgnos, vientisos)
3 vienetai kiaušinių (M dydžio)
2 vienetai obuolių
150 gramų kvietinių miltų
30 gramų cukraus (apytikriai)
1 šlakelis citrinų sulčių
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį vanilės
pagal skonį cinamono
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį įmušti kiaušinius, sudėti varškę, vanilę, įberti druskos, cukraus ir gerai išplakti.
2.
Tuomet į dubenį su varškės mase suberti miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir išmaišyti.
3.
Obuolius sutarkuoti stambia tarka, pašlakstyti citrinos sultimis, permaišyti ir sudėti į dubenį su paruošta tešla, išmaišyti.
4.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti, dėti gerą šaukštą paruoštos masės ir kepti blynelius ant nedidelės ugnies iš abiejų pusių iki kol gražiai apskrus ir iškeps.