INGREDIENTAI: 12 kiaušinių lukštų
200 - 300 g virtos mėsos (kiaulienos, jautienos)
0,5 skardinės konservuotų žirnelių
1 litras sultinio
2 valgomi šaukštai želatinos
2 virtos morkos
žalumynai papuošimui
šviežiai malti juodieji pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Į kiaušinio lukštus galite supilstyti mėsos gabalėlius paruoštus kaip šaltienai, žuvies ar mėsos gabalėlius (jautiena, kiauliena, veršiena ar paukštiena) su daržovėm užpiltus sultiniu (mano variantas) ar susluoksniuoti vaisinę želė su šviežiom ar šaldytom uogom. Jei gaminsite su vištiena ir vištienos sultiniu, kiaušiniai bus šviesesni nei su jautienos sultiniu. Kiaušinio lukštus reikia gerai išplauti ir išdžiovinti. Išsivirti sultinį su daržovėmis ir mėsa. Aš viriau iš kiaulienos bei jautienos. Mėsą ir morkas supjaustyti nedideliais gabalėliais. Sudėti į kiaušinio lukštus kartu su žirneliais bei krapais. Į sultinį supilti želatiną, palikti, kad pabrinktų, po to ištirpinti, įberti pipirų ir užpilti paruoštus kiaušinius. Palikti, kad sustingtų. Kad lengviau nusiluptų lukštas keletai sekundžių kiaušinį įdėkite į karštą vandenį. P.S. jei įbersite daugiau želatinos kiaušiniai lengviau lupsis ir bus gražesni, bet bus kietesni. Skanaus!