TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Moliūgo saldainiai
Moliūgo saldainiai



INGREDIENTAI:
3 kilogramai moliūgų (gryno svorio, be žievės ir sėklų)
1 kilogramas cukraus
2 vienetai citrinų
1 vienetas apelsinų
1 šaukštas vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Moliūgas supjaustomas vidutinio dydžio gabalais, kadangi sudžiūvę jie labai sumažėja (susitraukia kokius 3 kartus).

2.
Supjaustytas moliūgas užberiamas cukrumi ir palaikomas per naktį.

3.
Atsiradus sultims, moliūgai išgriebiami, o į cukraus sirupą sudedamas vanilinis cukraus, įtarkuojama citrinų ir apelsinų žievelių geltonoji ir oranžinė dalys (baltos dalies netarkuoti, ji karti), įspaudžiamos vaisių sultys. Tada sirupas užvirinamas ir karštas užpilamas ant moliūgų. Viską palikti daugmaž parai pastovėti kambario temperatūroje (minimum palaikyti bent 10-12 valandų)

4.
Tada viskas drauge su sirupu ir moliūgo gabalėliais verdama kaip uogienė ant mažos ugnies, kol moliūgai paskaidrėja, bet neištyžta. Tada moliūgai išgriebiami, nuvarvinami. Sirupą pasilikite - jį galima supilstyti į stiklainiukus ir turėsite labai skanų pagardinimą blynams, ledams ar kur tik norisi.

5.
Moliūgų gabalėliai džiovinami orkaitėje, 70 C laipsnių temperatūroje, šiek tiek pravertomis durelėmis, arba ant karšto radiatoriaus arba galima elektrinėje vaisių džiovyklėje. Kol išdžiūva užtrunka, kaip ir kad džiovinant vaisius, bet rezultatas atperka visas pastangas.

6.
Skanaus!!




admin · 2022-10-10 12:00 · 341 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt