INGREDIENTAI: pagal poreikį agurkų
2 vienetai krapų žiedynų
1 sauja vyšnių lapų
4 skiltelės česnako
2 vienetai lauro lapų
4 vienetai juodųjų pipirų (žirnelių)
1 ir 4/5 litro vandens
200 mililitrų acto
4 šaukštai cukraus
3 šaukštai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Stiklainius su dangteliais gerai išplauname ir iškaitiname. Man patogiausia tai padaryti, pripilant į stiklainius ¼ tūrio verdančio vandens ir uždengus dangteliais palaikyti apie 5-10 min. Taip stiklainiai pasikaitina.
2.
Agurkus gražiai nuplauname, nupjaustome galiukus. Nulupame česnako skilteles.
3.
Marinatui į puodą supilame vandenį, actą, beriame druską ir cukrų. Ten pat dedame krapų žiedus, vyšnių lapus, nuluptas česnako skilteles, lauro lapus, pipirus. Marinatą paverdame. Išgriebiame lapus.
4.
Agurkus dedame į marinatą ir šiek tiek pakaitiname. Sudedame į stiklainius.
5.
Marinatą dar kartą užverdame ir užpilame juo agurkus.
6.
Stiklainius užsukame dangteliais, apvožiame žemyn, užklojame storu rankšluosčiu ir leidžiame atvėsti. Nešame į rūsį, o žiemą mėgaujamės vasaros derliumi.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!