INGREDIENTAI: 600 mililitrų miltų (apytikriai)
400 gramų moliūgų (be žievės ir sėklų)
400 mililitrų kefyro
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis sodos
0.5 šaukštelio acto
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska, supilti kefyrą. Į sodą supilti actą, kai suputos, dėti į tešlą. Tešlą išplakti.
2.
Berti miltus ir gerai išmaišyti. Įmaišyti burokine tarka sutarkuotą moliūgą. Palikti tešlą pastovėti 10-15 minučių.
3.
Blynus kepti keptuvėje įkaitintame aliejuje, iškepus dėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių. Dėti į lėkštę ir pabarstyti cukrumi. Galima patiekti su mėgstama uogiene ar grietine.