INGREDIENTAI: 265 gramai konservuotų avinžirnių
100 gramų brokolių (apytikriai, naudojau šaldytus)
1 vienetas morkų
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai avižinių miltų (apytikriai arba džiūvėsėlių)
1 skiltelė česnako (apytikriai)
pagal skonį prieskoninių žolelių
pagal skonį druskos (lydyto)
pagal poreikį sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Morką sutarkuoti burokine tarka, svogūną susmulkinti.
2.
Į keptuvę dėti sviesto, ištirpinti. Sudėti morką, svogūną ir apkepti.
3.
Į elektrinį smulkintuvą suberti avinžirnius, česnaką, keptas morkas ir svogūną, brokolius ir susmulkinti. Įmušti kiaušinį, suberti avižinius miltus, druską, prieskonines žoleles ir išmaišyti.
4.
Į keptuvę dėti sviesto, ištirpinti ir iš paruoštos masės formuoti kepsnelius, kepti iš abiejų pusių po kelias minutes iki kol parus ir iškeps. Tiekiau su natūraliu jogurtu.