INGREDIENTAI: 500 mililitrų pieno
375 gramai kvietinių miltų
4 vienetai kiaušinių
125 gramai sviesto
50 gramų cukraus
25 gramai šlapių mielių (arba 7 g sausų)
1 šaukštelis citrinos žievelės (tarkuotos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į puodą įpilti pieno, įdėti sviesto, suberti cukraus, maišant šildyti ant silpnos ugnies iki kol sviestas ištirps. Atvėsinti iki 35 C laipsnių.
2.
Suberti miltus, mieles, įmušti kiaušinius, įtarkuoti citrinos žievelę, gerai sumaišyti. Palikti bent pusvalandžiui šiltai.
3.
Įkaitinti vaflinę, dėti tešlos ir kepti apie porą minučių.
4.
Patiekti su uogiene arba džemu.