INGREDIENTAI: 1 vienetas cukinijų (nedidelės)
180 gramų varškės
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas obuolių
4 šaukštai avižinių miltų (apytikriai, arba kitų miltų)
2 šaukšteliai cukraus (arba pagal skonį)
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį kokosų aliejaus (arba kito aliejaus, lydyto sviesto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Cukiniją sutarkuoti burokine tarka, skystį nupilti. Tuomet sutarkuoti obuolį.
2.
Į dubenį dėti varškę, įmušti kiaušinį, berti cukrų, gerai išmaišyti ir sutrinti.
3.
Į varškės masę dėti tarkuotą cukiniją, obuolį, suberti miltus ir gerai išmaišyti. Jei naudosite kvietinius miltus, jų gali reikėti daugiau.
4.
Iš masės rankomis suformuoti varškėčius. Man pavyko suformuoti 8 varškėčius.
5.
Į keptuvę dėti kokosų aliejų, ištirpinti, dėti paruoštus varškėčius ir kepti iš abiejų pusių, iki kol iškeps.
6.
Varškėčius galima patiekti su uogiene, šviežiai trintomis uogomis, grietine ar natūraliu jogurtu arba valgyti su medumi.