INGREDIENTAI: Biskvitui:
540 gramų sausainių ("Selga" tipo)
360 gramų šokoladinių sausainių ("Selga" tipo)
Kremui:
400 gramų grietinėlės, 35% riebumo
397 gramai kondensuoto pieno, saldinto
200 gramų kreminės varškės
pagal skonį citrinų sulčių
Sulaistymui:
pagal poreikį pieno (arba kavos, ar arbatos)
Papuošimui:
200 gramų juodojo šokolado
3 šaukštai grietinėlės
1 šaukštas sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tortinės su nusegamais šonais dugną iškloti kepimo popieriumi.
2.
Kremui grietinėlę, kondensuotą pieną suplakti iki vientisos masės. Įdėti kreminę varškę ir išmaišyti, pagardinti citrinos sultimis.
3.
Šviesius sausainius trumpai merkti į pieną piene ir sudėti į tortinės dugną. Ant viršaus dėti kremo, tada sudėti trumpai į pieną pamerktus šokoladinius sausainius. Tortas buvo su 5 sausainių sluoksnių.
4.
Susluoksniuotą tortą pastatyti į šaldytuvą nakčiai. Sekančią dieną papuošti tortą su sviestu ir grietinėle tirpintu šokoladu. Puošti galite pagal savo norus ir sugebėjimus. Beje, tortas po dienos ar dviejų darosi tik skanesnis.