INGREDIENTAI: 600 mililitrų daržovių sultinio
400 mililitrų kokosų pieno (naudojau 18% riebumo)
1 skardinė konservuotų lęšių (400g dydžio, galima keisti avinžirniais)
2 saujos špinatų (nebūtina)
400 gramų moliūgų (gryno svorio, naudojau sviestinį)
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
3 skiltelės česnako
2 šaukšteliai garam masala prieskonių (arba pagal skonį)
1 šaukštelis ciberžolės
1 gabalėlis imbiero (apie 3-4 cm arba 1 a.š. imbiero miltelių)
0.5 šaukštelio maltų kajeno pipirų (arba aitriosios paprikos)
1 šaukštelis cukraus (nebūtina)
1 vienetas žaliųjų citrinų (arba 0.5 paprastos citrinos)
2 šaukštai žuvies padažo (nebūtina, bet labai tinka)
pagal skonį kalendros
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pasiruošti ingredientus - svogūną smulkiai supjaustyti, česnaką smulkiai sukapoti, moliūgą nulupti ir supjaustyti postambiai kubeliais. Imbierą nulupti ir smulkiai sutarkuoti.
2.
Į puodą pilti aliejų, įkaitinti. Berti smulkiai pjaustytą svogūną ir kepti 4-5 minutes iki suminkštės. Berti kapotą česnaką ir tarkuotą imbierą, pakepinti 20-30s.
3.
Berti garam masala prieskonius, ciberžolę ir kajeno pipirus ir maišant pakepinti apie 1 min iki prieskoniai paskleis aromatą. Dėti kubeliais pjaustytą moliūgą ir maišant pakepinti 2-3 min.
4.
Pilti daržovių sultinį ir užvirinti. Uždengti dangčiu ir virti 10-15 minučių iki moliūgas suminkštės.
5.
Pilti kokosų pieną, berti nuo skysčio nuvarvintus lęšius, dėti špinatus ir 1 a.š. cukraus. Išmaišytii ir ir dar pakaitinti 2-3 min. iki špinatai susileis.
6.
Įspausti žaliosios citrinos sultis, dėti žuvų padažą ir išmaišyti. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
7.
Patiekiant dosniai pagardinti šviežiomis kalendromis.
Patarimai:
•
Garam masala prieskoniai būna labai skirtinto intensyvumo, tad jų kiekį koreguokite pagal savo skonį. Gaminimo pradžioje galite įdėti mažiau, o pabaigoje, jei norėsis, įdėsite papildomai.