INGREDIENTAI: Tešlai:
2 vienetai kiaušinių
140 gramų kvietinių miltų
100 mililitrų pasukų
100 mililitrų pieno
25 gramai sviesto (tirpinto)
1 šaukštas cukraus (apytikriai)
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
250 gramų maskarponės sūrio
250 gramų varškės
2 šaukšteliai cukraus pudros
1 šaukštelis vanilinio cukraus (naudojome “Dr.Oetker“ su natūralia vanile)
Patiekiant:
150 gramų uogų (šilauogių, spanguolių, vyšnių, tinka šaldytos)
7 šaukštai vyšnių uogienės
2 šaukšteliai cukraus pudros
Kepimui:
50 gramų sviesto
3 šaukštai aliejaus (apytikriai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai į dubenį įmušti kiaušinius, suberti cukrų, druską, miltus, supilti sviestą, pasukas ir išplakti elektriniu plaktuvu iki vientisos masės.
2.
Į dubenį su tešla dalimis įpilti pieno ir plakti elektriniu plaktuvu apie 2 - 3 minutes. Jei tešla per skysta, galima įmaišyti dar šaukštą miltų.
3.
Į keptuvę pilti pusę šaukštelio aliejaus, įkaitinti ri įpilti vieną samtį tešlos, pavartant keptuvę paskirstyti tešlą per visą keptuvės plotą. Kepti iš abiejų pusių po 1 - 1.5 minutės iki kol parus ir iškeps.
4.
Įdarui į dubenį dėti maskarponę, varškę, sutrinti ir gerai išmaišyti šaukštu, suberti cukraus pudrą, vanilinį cukrų, išmaišyti.
5.
Ant blynelio dėti 1 - 2 šaukštus paruošto įdaro, užlenkti kraštus.
6.
Į keptuvę dėti sviesto, ištirpinti, dėti blynelius ir apkepti 3 - 4 minutes.
7.
Į lėkštę dėti blynelius, pašlakstyti vyšnių uogiene, sudėti uogas, pabarstyti cukraus pudra ir skanauti.