INGREDIENTAI: 500 gramų vištų sparnelių vidurinių dalių
150 gramų braškių
2 vienetai citrinų
1 vienetas rausvųjų svogūnų
3 skiltelės česnako
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštas vorčesterio padažo
2 šaukšteliai maltos kalendros
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Nusausintą vištieną sudedame į dubenį, ant jos išspaudžiame česnaką, nutarkuojame 1 citrinos žievelę, išspaudžiame jos sultis, supilame alyvuogių aliejų, Vorčesterio padažą, dedame 1 arbatinį šaukštelį kalendros bei pipirų ir druskos pagal skonį. Viską gerai išmaišome ir paliekame valandai pasimarinuoti.
2.
Į kitą dubenį sudedame kubeliais pjaustytas braškes ir svogūną, užtarkuojame pusės citrinos žievelę, įspaudžiame jos sultis, dedame 1 arbatinį šaukštelį kalendros bei truputį pipirų. Gautą mišinį gerai išmaišome.
3.
Vištieną kepame įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus iš visų pusių.
4.
Patiekiame kartu su braškių salsa bei ryžiais. Skanaus!