INGREDIENTAI: 2 litrai sultinio
200 gramų voveraičių
2 vienetai morkų
150 gramų ryžių
1 vienetas svogūnų
1 vienetas aitriosios paprikos (smulkintos)
50 gramų sviesto
2 skiltelės česnako
1 žiupsnelis petražolių (smulkintų)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į verdantį sultinį suberkite ryžius ir išvirkite.
2.
Morkas sutarkuokite, svogūną susmulkinkite. Voveraites nuvalykite.
3.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite tarkuotas morkas ir smulkintą svogūną. Kai daržovės suminkštės, sudėkite nuvalytas voveraites. Pakepinkite apie 7 min. Įspauskite česnakus, suberkite smulkintą aitriąją papriką ir dar pakepinkite, kol pasklis malonus česnako kvapas.
4.
Sudėkite keptuvės turinį į puodą su sultiniu ir ryžiais. Pavirkite dar kelias minutes. Pagardinkite druska, pipirais ir smulkintomis petražolėmis.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!