INGREDIENTAI: 350 gramų avinžirnių (arba 1 skardinė konservuotų)
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
0.5 šaukštelio prieskonių mišinio
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
2 šaukšteliai imbiero
2 šaukšteliai cinamono
0.5 šaukštelio kario
1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Avinžirnius (jei naudojate ne konservuotus) iš vakaro užmerkite vandenyje, o ryte vandenį pakeiskite nauju ir virkite apie 1 valandą, kol jie suminkštėja.
2.
Dubenyje sumaišykite visus prieskonius (išskyrus aliejų). Avinžirnius nusausinkite, sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir tuomet su visais prieskoniais, kad gerai pasidengtų.
3.
Įkaitiname orkaitę iki 200 C. Išklojame skardą kepimo popieriumi, vienu sluoksniu paskleidžiame avinžirnius ir kepame apie 30 - 45 minutes, kol jie tampa traškūs išorėje ir šiek tiek minkšti centre.
4.
Praėjus pusei kepimo laiko, atidarome ir pamaišome avinžirnius. Vėstant, jie taps dar traškesni, tad reikėtų neperkepti.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"