INGREDIENTAI: 300 gramų miško grybai (apytikriai, naudojau baravykus ir raudonviršius)
2 vienetai bulvių (apytikriai)
1 vienetas morkų (apytikriai)
1 vienetas svogūnų
1/4 vieneto raudonosios paprikos
1 vienetas sulčių (kubelio)
2 vienetai lauro lapų (apytikriai, pagal skonį)
pagal skonį pipirų (žirnelių)
pagal skonį petražolių (smulkintų)
pagal skonį druskos
pagal poreikį vandens
Kepimui:
šiek tiek sviesto
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Grybus išvalau, apverdu apie 25 min. Atvėsinu ir supjaustau nedideliais gabaliukais.
2.
Bulves ir morkas nuskutu. Supjaustau bulves kubeliais, o morkas pusgriežinėliais.
3.
Į puodą su verdančiu vandeniu sudedu supjaustytas morkas ir bulves. Verdu ant nedidelės ugnies.
4.
Svogūną nulupu ir smulkiai supjaustau. Papriką supjaustau nedideliais gabaliukais.
5.
Į keptuvę įdedu truputį sviesto, įpilu nedaug aliejaus. Sudedu svogūną ir papriką. Kepu ant silpnos ugnies, maišydama, apie 10 min. Sudedu grybus ir dar pakepinu apie 5 min. Viską suverčiu į puodą su bulvėmis ir morkomis.
6.
Įdedu sultinio kubelį, lauro lapus, pipirus, druskos, petražoles. Verdu 10 min.
Patarimai:
•
Galima pagardinti grietine, bet man jos nereikėjo.