INGREDIENTAI: 1 kilogramas pomidorų
1 kilogramas agurkų
1 šaukštas druskos
1 šaukštas prieskonių konservavimui
4 skiltelės česnako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pomidorus perplaunu po šalto vandens srove, nusausinu ir prie žiedkočio įpjaunu kryžiuku (pvz., nuotraukoje).
2.
Česnakų skilteles supjaustau plonais griežinėliais, jas kemšu į įpjovas.
3.
Pomidorus dedu į hermetiškai dengiamą indą, pasūdau ir beriu prieskonių rauginimui mišinį. Raugiant agurkus viskas dar paprasčiau - supjaustau juos 1-2 cm griežinėliais ir raugiu tame pačiame hermetiniame inde kartu su druska ir prieskoniais.
4.
Indą kelioms dienoms dedu į šilčiausią namų vietą, kasryt pasisveikinu ir pamaišau. O jau po dienos-kitos valgome švelniai paraugintas daržoves.
Patarimai:
•
1 kilogramui daržovių - 1 šaukštas druskos.