INGREDIENTAI: 15 vienetų kiaušinių (baltų)
1 vienetas raudongūžių kopūstų (mažo)
2 saujos svogūnų lukštų (geriau raudonųjų )
1 sauja žolelių (lapelių)
3 šaukštai maltos ciberžolės
2 šaukštai acto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinius gerai nuplauti su soda.
2.
Dalį kiaušinių, panaudodama plonas moteriškas nailonines pėdkelnes, apdėjau lapeliais, svogūnais ir stipriai aprišau.
3.
Kelis kiaušinius aprišau smulkiai sukarpyto raudono kopūsto lapų gabaliukais. Man jie nelabai gerai atsispaudė, todėl šiemet bandysiu naudoti jau gerokai pavirto raudono kopūsto karpytus gabaliukus. Bet visgi, tas kopūstas atliko savo darbą - jis susimaišė su ciberžole ir išėjo mano norima salotinė spalva.
4.
Ištirpinti vandenyje (apie 700 ml) ciberžolę, supilti actą ir pavirti ant ugnies apie 10 min. Tuomet sudėti kiaušinius ir virti juos 10 min. Viralas turi kiaušinius apsemti.
5.
Palikti vandenyje, kol pravėsta. Arba galima patikrinti vieną ir jei spalvos jau intensyvios, galima išimti nelaukus.