INGREDIENTAI: 500 gramų vištienos krūtinėlės
1 šaukštelis prieskonių vištienai
1 šaukštelis česnako granulės
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių
Apvoliojimui:
2 vienetai kiaušinių
4 šaukštai panko džiūvėsėlių
2 šaukštai kvietinių miltų
Salotoms:
400 gramų konservuotų avinžirnių (apytikriai, 1 skardinės)
1 vienetas avokadų
2 vienetai agurkų
100 gramų salotų mišinio
100 gramų slyviniai pomidorai
1 vienetas šalotinių svogūnų
3 šaukštai bolivinių balandų
Kepimui:
1 šlakelis aliejaus
Užpilui:
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas medaus
1 šlakelis citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bolivines balandas išverdame.
2.
Apvoliojimui kiaušinius išplakame.
3.
Vištienos krūtinėlę supjaustome, kaip Jums patogu kepti. Aš supjausčiau pailgais gabalėliais. Pabarstome prieskoniais: druska, rūkyta paprika, pipirais, vištienos prieskoniais, česnako granulėmis.
4.
Kepsnelius apvoliojame miltuose, tada kiaušinio plakinyje ir galiausiai Panko džiūvėsėliuose.
5.
Kepame gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių, kol apskrus ir iškeps.
6.
Užpilui sumaišyti medų, aliejų, citrinos sultis.
7.
Agurką supjaustome griežinėliais, pomidorus perpjauname pusiau. Avokadą perpjauname per pusę, išimame kaulą, išskobiame minkštimą ir supjaustome riekelėmis. Daržoves maišome su avinžirniais, bolivine balanda, salotomis. Šalia dedame vištienos kepsnelius. Apšlakstome viską užpilu. Pabarstome druska.