INGREDIENTAI: 6 vienetai tortilijų (naudojau vidutinio dydžio Santa Maria Original)
350 gramų vištienos (virtos, keptos ar rūkytos)
150 gramų fermentinio sūrio (arba mocarelos ar kito gerai besilydančio)
150 mililitrų grietinėlės (naudojau riebią, bet tinka ir liesesnė)
2 šaukštai kreminio sūrio (arba tepamo sūrelio ar grietinės)
0.5 vieneto brokolių (arba 2-3 saujų šaldytų žirnelių)
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
1 vienetas morkų (vidutinio dydžio, galima keisti paprika)
3 skiltelės česnako
1.5 šaukštelio kumino
2 šaukšteliai rūkytos paprikos miltelių (arba saldžios paprikos miltelių)
1 šaukštelis aitriosios paprikos miltelių (arba pagal skonį)
1 šaukštelis raudonėlio
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Kepimui:
2 šaukštai aliejaus (+ šiek tiek kepimo indui patepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pasiruošti ingredientus: virtą arba keptą vištieną suplėšyti šakute arba supjaustyti mažais gabalėliais, svogūną smulkiai supjaustyti, česnaką smulkiai sukapoti, morką stambiai sutarkuoti, sūrį sutarkuoti. Brokolį išskirstyti nedideliais žiedynais, užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti 1-2 min, kad suminkštėtų, tada nusunkti.
2.
Keptuvėje įkaitinti aliejų. Berti svogūnus ir maišant apkepinti ant vidutinės kaitros 4-5 min iki suminkštės. Berti smulkintus česnakus, tarkuotas morkas ir maišant pakepinti 2-3 min.
3.
Didesniame dubenyje vištieną sumaišyti su kepintomis daržovėmis ir kreminiu sūriu. Suberti pusę tarkuoto sūrio ir prieskonius, išmaišyti. Paragauti, jei norisi, įberti pagal skonį druskos.
4.
Ant kiekvienos tortilijos dėti po 2 dosnius šaukštus įdaro ir užlankstyti kraštus (kaip lankstomas įdarytas lietinis blynelis). Taip paruošti visus suktinukus.
5.
Suktinukus dėti į trupučiu aliejaus arba sviesto pateptą kepimo indą sulankstymu žemyn. Ant viršaus išdėlioti brokolius, tolygiai užpilti grietinėlę ir užbarstyti likusį sūrį.
6.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintos orkaitės viduryje apie 20-25 min iki sūris išsilydys. Baigiant kepti galima trumpam įjungti grilio režimą, kad viršus lengvai apskrustų.