INGREDIENTAI: Tešlai:
300 gramų miltų
200 gramų sviesto
1 šaukštas grietinės
1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
500 gramų varškės
130 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
3 šaukštai grietinės
1 pakelis vanilinio pudingo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą išlydykite ir truputį atvėsinkite. Miltus, kepimo miltelius ir šaukštą grietinės išmaišykite, supilkite atvėsusį sviestą ir užminkykite tešlą. Paruoštą tešlą padalinkite pusiau. Vieną dalį suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldymo kamerą bent 15 minučių. Likusią tešlos dalį tolygiai paskleiskite ant kepimo indo dugno ir kraštų.
2.
Varškę, cukrų, grietinę, vanilinio pudingo miltelius ir išplaktus kiaušinius plakikliu išsukite iki vientisos, kreminės masės. Varškės kremą paskleiskite ant tešlos, esančios kepimo inde. Iš kameros išimtą tešlos dalį burokine tarka tolygiai užtarkuokite ant pyrago viršaus.
3.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.