INGREDIENTAI: 500 gramų kalakutienos faršo
2 vienetai kiaušinių
3 skiltelės česnako
2 saujos miltų
1 šaukštelis prieskonių paukštienai
Viršui:
2 vienetai svogūnų
1 vienetas morkų
100 gramų fermentinio sūrio
4 šaukštai majonezo
10 gramų svogūnų laiškų (nebūtina)
šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į kalakutienos faršą įmušame kiaušinius, išspaudžiame česnaką. Beriame miltus, prieskonius paukštienai, pagal skonį pagardiname druska ir pipirais. Viską išmaišome.
2.
Formuojame iš faršo kepsnius ir dedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros apie 30-40 minučių.
3.
Kol kepa kepsniai, supjaustome svogūnus ir pakepiname juos keptuvėje ant trupučio aliejaus. Kai svogūnai gražiai pagels, dedame tarkuotą morką. Kelias minutes pakepiname.
4.
Ant iškeptų kepsnių dedame pakepintas daržoves, pjaustytus svogūnų laiškus, tepame majonezo ir pabarstome tarkuoto sūrio.
5.
Pašauname į orkaitę ir pakepame dar 5-10 minučių, kol sūris gražiai išsilydys.