INGREDIENTAI: 1 kilogramas vištų kepenėlių
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Tešlai:
3 vienetai kiaušinių (vidutinio dydzio)
7 šaukštai miltų
4 šaukštai grietinės
3 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Marinatui:
pagal poreikį pieno
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal skonį džiovinto raudonėlio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kepenėles gerai nuplauti, apipjaustyti, kas nereikalinga ir užpilti pienu. Pagardinti druska, pipirais, džiovintu raudonėliu ir palikti 1 - 2 valandoms pastovėti. Po to supilti kepenėles į sietelį, kad nubėgtų pienas.
2.
Tešlai kiaušinius išplakti su grietine, suberti druską, pipirus, įspausti česnaką, suberti miltus ir išmaišyti. Tešla turi būti tirštoka.
3.
Kiekvieną kepenėlių gabalėlį pamirkyti tešloje ir kepti įkaitintoje keptuvėje su aliejumi ant nedidelės ugnies, iš abiejų pusių.
4.
Patiekti su mėgstamu garnyru ar su daržovių salotomis.