INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus pudros (pabarstymui)
šiek tiek sviesto (skardai patepti)
Kremui:
150 mililitrų pieno
60 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
35 gramai cukraus
15 gramų kukurūzų krakmolo
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio medaus
Biskvitui:
3 vienetai kiaušinių
60 gramų cukraus
20 gramų kvietinių miltų (naudojau EKSTRA a.r.)
1 šaukštas matcha miltelių
2 šaukšteliai medaus
5 gramai kukurūzų krakmolo
Papuošimui:
šiek tiek braškių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kremui į puodą supilti pieną, įmaišyti krakmolą, kaitinti. Kai truputį sušils, sudėti medų, suberti paprastą ir vanilinį cukrų. Kai pradės tirštėti, smarkiai maišyti kelias minutes, kol pradės tirštėti ir panašėti į tiršto kisieliaus masę. Sudėti kremą į indelį, uždengti plėvele ir dėti į šaldytuvą, kol atvės.
2.
Biskvitui miltus sumaišyti su kukurūzų krakmolu.
3.
Į indą įmušti kiaušinius, dėti medų, berti matchą, cukrų ir plaktuvu plakti apie 7 - 9 minutes, kol masė taps puri, balkšva. Tuomet suberti miltus, sumaišytus su kukurūzų krakmolu ir atsargiai mentele sumaišyti.
4.
21 cm x 31 cm skardą ištepti sviestu ir įkloti kepimo popierių. Supilti tešlą, tolygiai paskirstyti.
5.
Kepti iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, režimu su vėjeliu, 12 minučių. Palikti biskvitą skardoje 15 min atvėsti.
6.
Iš šaldytuvo išimti grietinėlę, ją elektriniu plaktuvu išplakti iki standumo.
7.
Atvėsusį paruoštą kremą elektriniu plaktuvu išpurenti ir sumaišyti su plakta grietinėle.
8.
Ant stalo patiesti kepimo popierių, jį pabarstyti cukraus pudra (kad nepriliptų biskvitas). Iškepusį biskvitą apversti ant popieriaus ir labai labai atsargiai, po truputėlį nulupti viršutinį popierių. Dabar biskvitą dar kartą apversti, kad suvyniojus, gražioji žalioji pusė būtų išorėje. Ant biskvito paskleisti kremą ir standžiai suvynioti. Įvynioti į kepimo popierių ir padėti į šaldytuvą pernakt arba bent kelioms valandoms. Aš į kepimo popierių suvyniotą vyniotinį dedu į tuščią butelio dėžutę, kad išlaikytų savo formą. Skanaus!