INGREDIENTAI: 300 gramų avižinių dribsnių
500 mililitrų jogurto, natūralaus
1 stiklinė sėklos (mėgstamų, pvz. moliūgų ar saulėgrąžų)
2 šaukštai linų sėmenų
1 šaukštas medaus
1 šaukštas čija sėklų
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis sodos
Pabarstymui:
šiek tiek avižinių dribsnių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Dubenyje sumaišome avižinius dribsnius, jogurtą, sėklas, sėmenis, medų, druską ir sodą.
2.
Masę sudedame į kekso kepimo formą (mano formos išmatavimai 14x27cm) išklotą kepimo popieriumi ir smarkiai suspaudžiame. Pabarstome masės viršų trupučiu avižinių dribsnių.
3.
Kepame iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą. Viskas! Duona paruošta!