INGREDIENTAI: 800 gramų menkių filė
200 mililitrų grietinėlės
100 gramų kietojo sūrio (parmezo, Džiugo ar kt.)
4 vienetai saulėje džiovintų pomidorų
1 šaukštelis druskos
1 žiupsnelis penkių pipirų mišinio (naudojome "Santa Maria")
1 šaukštelis džiovintų bazilikų (naudojome "Santa Maria")
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio (naudojome "Santa Maria")
1 šaukštelis čiobrelių (naudojome "Santa Maria")
pagal poreikį bulvių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Išvirkite bulves.
2.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
3.
Menkę sudėkite į kepimui tinkamą formą.
4.
Į grietinėlę suberkite druską, penkių rūšių pipirų mišinį, bazilikus, čiobrelius ir raudonėlius, viską gerai išmaišykite. Gautą mišinį užpilkite ant žuvies gabalėlių. Pabarstykite smulkiai pjaustytais saulėje džiovintais pomidorais.
5.
Menkę kepkite orkaitėje apie 15–20 min. Praėjus pusei laiko, ištraukite ir apibarstykite tarkuotu sūriu.
6.
Patiekite su virtomis bulvėmis, vyšninių pomidorų ir raudonųjų svogūnų salotomis.
Daugiau „Santa Maria“ receptų rasite čia.