INGREDIENTAI: 1 kilogramas vištienos (naudojau šlaunelių mėsą)
200 gramų grietinėlės (30% arba 35% riebumo)
1 vienetas kiaušinių
30 gramų pistacijų (išlukštentų)
2 šaukšteliai želatinos milteliai
1 vienetas žaliųjų citrinų (tarkuotos žievelės arba česnako)
pagal poreikį čiobrelių šakelių
pagal skonį malti baltieji pipirai (arba kitų turimų)
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pusę vištienos sukapoti ar supjaustyti nedideliais gabaliukais.
2.
Likusią pusę smulkintuvu sutrinti, įmušti kiaušinį, supilti grietinėlę ir viską sutrinti iki vientisos masės (arba blenderiu, tik prieš tai pasmulkinti arba porą kartų permalti mėsmale, tuomet sumaišyti su grietinėle ir kiaušiniu).
3.
Abi paruoštas vištienos dalis pabarstyti druska ir pipirais.
4.
Maltą vištienos dalį iškloti ant virimui skirtos plėvelės (ne paprastos plėvelės!) arba kepimo maišo.
5.
Ant maltos dalies vištienos dėti čiobrelio šakeles (arba tik lapelius, jei koteliai kietoki), tolygiai užberti želatiną, supjaustytą vištieną.
6.
Nuo žaliosios citrinos nutarkuoti žievelę, išlukštenti pistacijas ir pabarstyti ant išklotos mėsos.
7.
Viską susukti į vyniotinį su ta pačia plėvele, bet neįsukti plėvelės į vyniotinio vidurį. Suformuoti kiek galima sandaresnį vyniotinį, užrišti siūlu, kaip jums lengviau ir paprasčiau.
8.
Užvirti vandenį puode ir dėti susuktą vyniotinį, nuo užvirimo virti apie 45 min.
9.
Idealiu atveju leisti pravėsti tame vandenyje, skubantiems – išimti ant lygaus paviršiaus, galima paslėgti, atvėsus įkišti į šaldytuvą susistovėti.